Kuten otsikosta sen jo arvaakin, on kyseessä jälleen Adidaksen Materials of the World -sarjasta. Berliiniläinen Overkill on ottanut valikoimiinsa Meksikon, Turkin ja Vietnamin popot.

Meksiko

Meksiko-kengissä ideana on ollut tehdä kuolleiden muistopäivän tyyliset kengät. Suomeksi siis paljon räikeitä värejä, pääkalloja ja kukkia. Gazellen pohjalle tehtyjä kenkiä saa 150 eurolla. Ylempi kuva on miesten malli.

193582.jpg

Vietnam

Vietnam-mallissa kenkiin haettu tyyli on tuollainen traditionaalisen itämainen. Adidaksen buffauksessa sanotaan, että malli on peräisin 1700-luvulta. Oli miten oli, näitä ei ole rajattu mihinkään minipainokseen ja vietnamien hinta onkin pykälää meksikoja halvempi, 130 euroa. Miehille sinistä ja naisille punaista.

193584.jpg

Turkki

Kampanjassa esitellyistä maista Turkki on mielestäni oudoin sekä valinnan että toteutuksen puolesta. Turkki-kengät on tehty ZX 500 -mallin päälle ja ainakin minun silmään nämä näyttävät aivan liian tavallisilta halpislenkkareilta. Ei pure oikein tuo bazar-henki. Painosmäärä on rajoitettu 500 kappaleeseen ja hintaa näillä on 250 euroa. En kyllä ostaisi.

193585.jpg

Eli suurin osa Materials of the World -sarjan kengistä on nyt ilmeisesti pihalla. Sarjan idea on hyvä, mutta  toteutus on paria poikkeusta lukuun ottamatta keskinkertainen. Ne kultaiset Indonesia-kengät ovat mielestäni sarjan tyylikkäimmät. Myös Japan-malli on komea, mutta samalla niin kallis, että sen voi suosiolla jo unohtaa.
Jos tätä tuoretta mallistoa vertaa vaikka alkuvuodesta lanseerattuun Adicolor-sarjaan, niin kyllä aiemmin ilmestynyt sarja kermitteineen ja Toy2r-kikkailuineen nuijii minun papereissa nämä maailman kenkulit aika pahasti pystyyn.