Käytin vapaapäivän opintotukiasioiden selvittelyyn. Paljastui, että saan tänä vuonna tienata vielä 450 euroa. Kiva summa, mutta kun juttuja on sovittu jo tuhannen euron edestä. Arvon tässä, että teenkö loppuvuoden levyarviot pelkällä levypalkalla vai jätänkö suosiolla parit tuet nostamatta, jolloin voisin kirjoitella vielä hieman lisää.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

En ikinä ole hirveän hanakasti ole ollut vaatimassa opintotukien korotusta, mutta noita vapaita tulorajoja voisivat siellä kabineteissaan tarkastella. Ymmärrän jos opintotukea ei pysty korottamaan hetkessä, kun se maksaa kuitenkin valtiolle miljoonia, mutta tuosta tulorajojen korotuksestahan ei valtiolle lisäkuluja tulisi. Toisaalta, ehkä vähän naiivia puhua hetkessä tapahtuvasta opintotuen korotuksesta, kun se ei ole noussut 14 vuoteen. Tähän hymiö.

 

Samalla tuli taas todistettua tuo virastoissa asioimisen ihanuus. Raksia ruutuun, jos nämä fraasit ovat tuttuja.

[X] Nämä asiathan eivät varsinaisesti kuulu meille.

[X] Voit itse ottaa asioista selvää meidän nettisivujen kautta.

[  ] Sinun täytyy tehdä näin. Tai oikeastaan minä voin tehdä sen nyt tässä.

[X] Sinulla pitäisi olla lomakkeet X ja Y mukanasi, ennen kuin voin vastata tähän.

[X] Jos käyt ensin paikassa X selvittämässä asian Y ja tulet sen jälkeen tänne uudelleen.

[X] Mitä jos tutustuisit näihin papereihin ensin ja tulisit sitten uudelleen?

 

Uskomattoman rasittavaa hommaa. Jos ne toimistovirkailijat ovat siellä auttaakseen ihmisiä, niin miksi kaikki tuntuvat välttelevän asioista puhumista ja ohjaavan jonkun toisen puheille?

 

Jostain pitäisi tänä syksynä repiä rahat Kööpenhaminankin reissuun. Himoitsemani xbox360:n hankkimisen sen sijaan voi ihan suosiolla siirtää ensi vuoden puolelle. Katsellaan.