Kävin tänään Helsingissä tekemässä juttua Janne Laxista. Näillä näkymin juttu tulee pihalle marraskuussa ilmestyvässä Veli-lehdessä. Kyseessä on siis 31-vuotias kaveri, joka pyörittää yhden ihmisen kenkäfirmaa nimeltä St. Vacant. Mittatilaustöiden lisäksi mies vääntää hiton komeita sniikkereitä. (kuva St. Vacantin sivuilta.)

 

178550.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Hankintalistallehan nuo menee. Varsinkin, kun nuo saa pyydettyä omavalintaisilla väreillä. Eri juttu onkin sitten, että milloin olen siinä pisteessä, että pystyn maksamaan tossuista 180 eemeliä. Laadukas, pienissä määrissä valmistettu käsityö tosin harvoin taitaa olla mitään halpaa lystiä ja jollainhan pienen merkin on erotuttava megabrändeistä. Lax totesi tuotteensa valtiksi tyylikkyyden ohella St. Vacantien olevan katukenkiä, jotka on tehty mittatilausjipoilla. Eli istuvat todella hyvin jalkaan, mutta erottuvat samalla massasta.

 

Yllätyin siitä, miten positiivisesti mies näki yrittäjyyden. Omilla ehdoilla meneminen taitaa olla monelle muullekin yrittäjälle homman parhaita puolia.

 

Matkalla pyörähdin myös keskustan putiikeissa. Forumin Intersportissa oli kovia alennuksia. Vähän jäi kaivelemaan, kun Adidas Phoenix Safetyistä oli kokoja aivan vierestä, mutta ei tietenkään omaa. 20 euroa oli niin houkutteleva hinta, että melkein sorruin ostamaan pykälää isommat kengät ”pistetään paksumpaa sukkaa” –periaatteella. Maltoin kuitenkin mieleni.

 

178549.jpg

 

Sinne ne jäivät kauppaan.